2019-08-18 915 瀏覽
HeSheEat 近排去開銅鑼灣,諗起好耐無食過HeSheEat,一於試下咁耐無食有無咩唔同😍.小食嗌左單骨蜜糖雞翼,有4整隻(8件),蜜糖味好香甜唔會酸,芥末味好出!雞翼係麥當勞嗰種炸雞翼,卜卜趣好香口!而且變咗單骨雞翼更加易食又可以keep番個儀態😂.我地嗌左Dinner Set 香煎雞胸黑松露意大利飯好鍾意食Risotto,但Risotto 好多餐廳未必煮得好食,呢道煮得啱啱好,飯粒軟硬適中,剛好吸收飽滿的黑松露,黑松露是真材實料的,味道唔人造👍🏻👍🏻👍🏻雞胸亦要大讚,因為燒雞通常會偏乾身,但呢道做到連雞胸肉都肉汁鮮嫩😍.焗龍蝦仔墨魚籽牛角包啖啖龍蝦肉算幾足料,面頭有一大堆墨魚籽食落爆汁好特別😍😋牛角包好鬆脆,食落有千層感覺!仲有沙律薯角好豐富😍🥰.焦糖岩鹽厚焗鬆餅+ mochi 🥧厚厚的鬆餅質感好似蛋糕咁,蛋味非常濃郁,而且鬆餅表皮焗得很香脆,內裏鬆軟,食到中間更有煙韌Q彈的mochi 增強口感,好實在!鬆餅以外配上雪糕及焦糖醬,焦糖是較傑身的那種,但不會死甜,同鬆餅很搭配!.飲品嗌了紫薯Latte 同士多啤梨Smoothie ,紫薯latte 好足料食到一粒粒真紫薯蓉。士多啤
HeSheEat

焗龍蝦仔墨魚籽牛角包
龍蝦墨魚籽牛角包

焦糖岩鹽厚焗鬆餅+ mochi 🥧
海鹽焦糖Pancake

飲品嗌了紫薯Latte 同士多啤梨Smoothie ,紫薯latte 好足料食到一粒粒真紫薯蓉。士多啤梨Smoothie亦好重士多啤梨味, 面頭有士多啤梨果乾增加口感。
紫薯latte

竟然將呢間好食嘅餐廳遺忘左,性價比唔錯,值得再encore!
士多啤梨Smoothie
蜜糖芥茉單骨雞翼