2019-09-01 888 瀏覽
韓國除左炸雞,炒雞都好出名,不過香港炸雞鋪頭就大把,炒雞真係好少有,今日特登黎試下柳氏家既鐵版炒雞。呢間係任食有兩種,一種係炒雞+炸雞任食,另一種係炒雞+海鮮bbq任食。晚市90分鐘198加一~因為朋友想食炸雞,所以我揀左炒雞+炸雞,自助區既食物九成都係比bbq既所以冇得試,只得雪糕同飲品可以揀。炒雞口味只好試一款,之後再添加都冇得改味道,飯/面/芝士可揀一,我地揀左韓國拉麵,再加左$38升級芝士。上枱係樣,一半炒雞,一半拉麵。可以自己抄都幾玩幾,炒雞既雞肉幾嫩滑,追加既芝士可以撈拉麵食。食左第一round,已經飽左一大半,呢個時候終於等到炸雞上枱。我地叫哂3款, 柳氏家辣炸雞、黑椒蜜糖炸雞 、 芥末蒜香牛油炸雞。炸雞真係好失望,冇一款好食既,辣炸雞只係炸雞上面淋韓式辣醬,同韓式做法完全唔同,令啲炸雞全部唔脆,只係食到醬,可惜既係三款醬都唔好味。

食左第一round,已經飽左一大半,呢個時候終於等到炸雞上枱。我地叫哂3款, 柳氏家辣炸雞、黑椒蜜糖炸雞 、 芥末蒜香牛油炸雞炸雞真係好失望,冇一款好食既,辣炸雞只係炸雞上面淋韓式辣醬,同韓式做法完全唔同,令啲炸雞全部唔脆,只係食到醬,可惜既係三款醬都唔好味。