2022-07-19
平時去開 #碧海藍天 #吉之島 買嘢都總會去埋御名園食晚餐,呢間中菜店幾好食,食物水準都OK,而且招呼唔錯,所以有keep住去。每次嚟呢度都要睇吓啲 #晚餐孖寶 ,除咗特定款之外久唔久都有啲新款仲好抵食添,例如今次有 #薑蔥炒揀手本灣肉蟹 孖寶餐,本身$288 ,套餐加多$40多一個餸,算幾抵食,揀咗鮑魚汁花膠炆豆腐 。平時食蟹食到咁上下啲蟹通常凍哂冇咁好食,呢度用熱辣辣砂煲上,食到尾仲keep到個蟹嘅溫度👍而且呢個價錢已經有兩隻蟹,我同老婆可以一人一隻唔使爭食😂薑蔥爆過肉質微辣香口,加上蟹肉新鮮食落鮮甜,好有水準🥳#花膠 就係老婆至愛!話係骨膠原嘅味道喎😂我就鍾意食豆腐多啲,尤其是 #鮑魚汁 炆過之後好入味👍送飯一流!#蒜蓉粉絲蒸元貝 又一推介之選!$38一隻真心抵到暈,仲要係特大元貝來㗎,睇吓個橫切面幾厚?!😍肉質夠爽夠清甜,配埋蒜茸夠香,重點粉絲大大堆無得彈呀!咁遲一人食咗一隻咋,下次要食兩隻先至夠滿足!