2018-09-07 998 瀏覽
友人介紹新開既吉列豬扒店,一響都食開銅鑼灣食咗幾十年果間店,更係要試下食新野睇下有無得同佢比美味啦~星期五晚7點幾,等咗大約30分鐘就可以入座,唔算太多人,但佢地話要1個鐘頭交枱給其他客人,心諗呢到食個餐都要成2百蚊,點解好似食快餐咁既,已經黎到試菜就算啦! 我叫咗熟成肉眼豬套餐,老公叫咗豬柳同西冷套餐。眼見其他食客既豬扒已心知不妙,面頭有一層油,因我食開果間表面係唔會見到油十分乾爽的。好啦野食黎到啦,果然個面係見到有油,底部更多,食落大家都預架啦,食到一口油,完全無酥脆既口感,敗筆! 沙律中規中矩但佢地個芝麻沙律醬,味道好濃,這個我喜歡。呢到係無得添飯同加菜的,連茶水都無提供,座位十份迫~

呢到係無得添飯同加菜的,連茶水都無提供,座位十份迫~

2018-09-07