2023-05-14 325 瀏覽
媽媽喜歡食上海菜,土瓜灣區上海食店不算多,家人在OpenRice 搵到這間食店就去book啦!今次也是第一次去食,點知一入門口已經一肚氣😤老闆娘大大聲話要齊人先可以入去,叫我地在門口等。其實我地只欠一位未齊,當時仲落緊大雨,我唔想老媽子企咁耐,要求先比我地入去,當時入面有幾張空枱但佢比咗張門口位枱我地,家人要求坐入去,老闆娘態度極差不可一世,點之家人同佢吵了!老闆娘仲話下次唔嚟都無所謂!真係態度囂張!叫餸只可以落一次單!家人想叫砂鍋雲吞雞,大大聲話冇雲吞!排骨麵話冇麵!老實講味道真係好一般,有雪味!上海粗炒無味,醉雞無味,韭黃鱔糊得幾條全面都是韭黃,蝦仁炒年糕尚可,最後家人食上海粗炒竟然食到有骨碎,個老闆娘大大聲話報警拉佢阿笨!我地買咗蛋糕諗住食完飯切,老闆娘話若果喺度食,佢話要加五十蚊!我地嗱嗱林快食埋單走人,真係冇下次啦😡😡感恩老媽子知道我地愛錫佢,受氣也算了❤️