餐廳: 宮崎肉本舖
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-06-11 711 瀏覽
為咗依間餐廳,我第一次寫食評!點解?因為正日生日有個不愉快經歷😐食物質素係好,環境係好,收碗碟係就係快,但係d未食完同會慢慢食嘅餐碟,員工會不停問大佬我碗飯想慢慢燒住d肉配埋一齊慢慢食,員工可以總共問左成5次仲要唔要,最後我都費時再答,比員工收左佢算,我再叫過碗。到飲品又係咁,仲有3分1杯又係咁問。成餐飯食到好古怪,好似每碟一開始食就要倒哂落肚,唔可以再叉第二次咁。最重要係,甜品一早叫左,生日蛋糕由入座起又已經比左。想客人準時交枱,係咪應該準時上甜品同蛋糕呢?我睇番影相時間,9點15分先上到個蛋糕,甜品失哂蹤,9點20分切緊個蛋糕嘅時候,員工走埋黎講「你哋已經夠鐘要離開」,o哂嘴同番佢講係因為你哋遲上先搞到依家先切蛋糕喎,位員工又剩係識重覆同一番說話。咁我哋係咪要就咁托住盤蛋糕走出街呢?一來未到25分,二來你哋咁趕住要枱其實可以8點45分就問需唔需要上埋甜品蛋糕,而唔係客人叫完上得後等等等等到成9點15分先上蛋糕,用5分鐘影完相,再用4分鐘成枱人係用「狼吞虎嚥」黎呑個蛋糕。呑蛋糕嘅同時,d員工係不停放d新碗碟餐具係枱黎騷擾我哋呑蛋糕😃我望下個門口,好多人等咩?又唔係喎,得2對客人。但其
為咗依間餐廳,我第一次寫食評!
點解?因為正日生日有個不愉快經歷😐
食物質素係好,環境係好,收碗碟係就係快,
但係d未食完同會慢慢食嘅餐碟,員工會不停問
大佬我碗飯想慢慢燒住d肉配埋一齊慢慢食,
員工可以總共問左成5次仲要唔要,
最後我都費時再答,比員工收左佢算,我再叫過碗。
到飲品又係咁,仲有3分1杯又係咁問。
最重要係,甜品一早叫左,生日蛋糕由入座起又已經比左。
咁我哋係咪要就咁托住盤蛋糕走出街呢?
我望下個門口,好多人等咩?又唔係喎,得2對客人。但其實第一輪嘅枱仲有2枱未走。係咪因為我哋係叫最便嘅餐所以我哋就要被趕呢?
^_^
最後落到樓下睇時間係9點25分,我哋嘅用膳時間其實係用到25分,但已經被逼落左樓😀安心岀行個時間係7點25分進入餐廳,用膳時間到9點25分唔啱咩?

另外,如果餐廳上蛋糕嘅時候你哋發現張枱應該9點25分要離開,
客人用蛋糕嘅時間會好趕,
你哋係咪可以同客人講「時間唔係好夠,有客人已經等緊枱,會唔會考慮帶個蛋糕去第二度食呀」。其實只要員工態度好少少,我哋唔介意帶番個蛋糕走囉。
本來一直用餐都好愉快,完全唔明一間高級日本燒肉餐廳連處理客人用蛋糕都可以搞成咁,好失望!本來今晚餐飯係二選一,好後悔訂左依間,早知去貊灸。
2022-06-11
生日