Le Viet

2018-03-22 146 瀏覽
好多地方都有越南菜食~呢間餐廳就比到些新鮮感的越南菜我當然當中都有一些傳統的越南菜啦~點解話佢有新鮮感?就係因為我係到見到牛油雞翼!😍😍😍😍🤤同埋⋯海鮮酸辣鍋!(可能你見過,但在下未😍😍😍所以我就即刻叫左來食!)首先重磅登場的!就係呢個牛油雞翼!(在下都係朋友介紹下先識叫來食)超脆外皮!牛油同蒜蓉味配塔香濃~加埋邊的青檸,酸酸地,中和左油膩的感覺!真係不得鳥😋😋😋超香,仲要雞翼都大大隻,正!在下仲叫左素菜米卷同春卷撈檬!素菜米卷包了不同的蔬菜同粉,外表加了花生,口感層次分明,米紙有點Q彈口感再加上越式醬汁,酸酸地夠晒開胃!春卷好脆,唔硬,炸得黎夠乾身!杔肉有少許的胡椒味,不錯配埋爽脆的蔬菜!呢個撈檬都幾多料呢~最後火鍋來了!期待已久~估唔到係咁的外表~會係你面前煲~見到好多料呢熟啦終於!蝦都幾大隻~~仲要有大大隻蜆~~不得了,陣陣的酸辣味(好似都幾辣咁、但食落係少少辣)正正!個蜆肉有成隻匙羹咁大!火鍋內仲有好多菠蘿粒粒!吸晒湯的味道~而且好甜~酸酸甜甜咁~正!成個火鍋用多種香料製成,聞落都覺得有點與別不同,不錯~~喜歡酸辣朋友可以一試呢~
好多地方都有越南菜食~呢間餐廳就比到些新鮮感的越南菜我

當然當中都有一些傳統的越南菜啦~

牛油雞翼

在下仲叫左素菜米卷同春卷撈檬!

再加上越式醬汁,酸酸地夠晒開胃!

春卷好脆,唔硬,炸得黎夠乾身!杔肉有少許的胡椒味,不錯
配埋爽脆的蔬菜!呢個撈檬都幾多料呢~

最後火鍋來了!期待已久~估唔到係咁的外表~會係你面前煲~
見到好多料呢
海鮮酸辣火鍋

個蜆肉有成隻匙羹咁大!
牛油雞翼
海鮮酸辣火鍋