2018-11-06
在中環元創坊做完嘢,跟住要去堅尼地城,原本諗住搭地鐵,最後決定行路當做運動,呢條路線好少行,原來沿途都有好多特色嘅本土建築物,餐廳,店鋪!最後喺海旁睇完個日落靚景之後,決定要去覓食啦!行過間餐廳Gioia Charcoal Gill & oyster Bar見到有生蠔食,心思思一於試下先!餐廳其實幾有酒吧feel,頗有格調,可能時間比較早,6:00唔係太多人,於是我就可以舒舒服服咁點野食啦!侍應生介紹今日推介House oyster$10 1隻, 唔使講一定要試吓! 另外再加多兩隻American Pearl ,生蠔新鮮好味,食後回甘!焗芝士流心大傘菇十分出色切開有蛋汁流出,與大菇配合得天衣無縫松露野菌湯,加左松露油,香到不行!慢煮牛肉係本年度最好食既,做得很好,濃濃牛味,又淋又滑!激贊👍👍👍食食下,餐廳越來越多人,下次要帶朋友來食慢煮牛肉,真的不得了!
焗芝士流心大傘菇十分出色
切開有蛋汁流出,與大菇配合得天衣無縫
松露野菌湯,加左松露油,香到不行!