2020-04-10 58 瀏覽
網上買咗個真空煲,約咗賣家去中環港鐵站交收,下午同老公一齊去拎貨,交收完諗起附近有間入咗全球Top50,近期大熱嘅Burger Joys,就同老公去買招牌牛肉漢堡,返屋企食先🤣餐廳位置係士丹利街,位置單邊,客人可以坐向街外嘅高腳枱,感覺更Free😄店內都有唔少顧客,而店員都好有禮貌問我地堂食定外賣,落單快手👍首先,梗係要點個Burger啦,牛肉漢堡,仲點多幾款小食,等咗十分鐘左右,就包好俾我地拎走👍返到屋企,拎出嚟個牛肉漢堡仲暖嘅,切開share食,個飽鬆軟厚身,係甜包嚟,牛肉漢堡用安格斯牛肉造,肉質juicy,牛肉味濃,同一般嘅漢堡牛扒完全唔同,加埋酸瓜、蕃茄、生菜同紫洋蔥,好好食呀🤩,我諗現場食就更加好味😅蒜香雞翼,雖然隔咗一陣先食,但雞翼都外皮仲脆脆地,夾雜蒜香,肉質嫩滑,雞翼面搽咗泰式辣醬,更能提升食慾😋美式炸雞配祕制辣醬,炸雞肉香脆乾身,唔鞋口,配埋佢用芝士做嘅辣醬,夠特色😋蒜蓉薯條幼身,鋪滿粒粒蒜蓉,惹味😋佢地嘅牛肉漢堡真係冇得輸,唔怪得可以拎到全球Top50之一嘅榮譽,食咗都回味無窮🤭

蒜蓉薯條幼身,鋪滿粒粒蒜蓉,惹味😋

2020-04-05
10 分鐘 (外賣自取)
  • SingleBurger
  • 美式炸雞配秘制辣醬