2024-04-20 31 瀏覽
住喺荃灣嘅我近排先發掘到龍鳳食堂,覺得自己好outdated呀😂原來openrice勁多人讚佢款式多又抵食又好味,所以我都係唔執輸過黎食埋一份啦!!!好在喺non-peak hour成功過到黎,如果唔係就要等位喇。staff落單同上菜速度好高,覺得好強🤩💁🏼‍♀️肉醬意粉($48) - 肉醬好好好多,上碟果時直頭蓋過個意粉!捲起一柱幫佢影下相m可見份量有幾大份!蕃茄味調得剛好,唔過酸唔過甜,同埋唔只得醬,我食到有真蕃茄碎同頗多碎肉粒,呢碟意粉令我頓時胃口大增🥹😋💁🏼‍♀️乾炒豬扒公仔麵($54) - 數塊豬扒都煎至金黃,外表鬆化,內裏保持juicy!同樣地,公仔麵連埋乾蔥一齊炒至金黃,味道濃而不油膩。