2019-11-13 380 瀏覽
.🔻泰越概念 V.Thai.再黎泰國菜!!我地三個都有個共通點就係大家都好鐘意泰國,有年仲大家生日都係食泰菜😂😂.🔻泰越湯河粉 ($128)碗粉有生牛肉,墨丸,牛丸,扎肉,牛腩片,每款1-2件,河粉唔多,好多芽菜墊底,個湯底唔算好濃,清清地咁,食完唔口渴,所以食完d 粉都飲阻幾啖湯☺本身諗住呢個價錢應該會好大碗,呢個份量仲少過譚仔既套餐,2個人係絕對唔夠既。.🔻自選沙嗲串燒 ($118)有豬,雞,牛揀,眼大肚窄既我揀阻每樣2串,沙嗲醬甜甜地,比較杰身,我覺得香味差dd唔夠重味,但係串燒搭救,3款串燒都juicy, 燒得幾香,唔錯(但東大街印尼沙嗲屋都係我至愛😂) .🔻泰海南雞半隻 ($128)份量唔算少,食落去好似鹽焗雞咁,本身隻雞已經係咸咸地,雞肉唔算嫩,但都唔係鞋既,雞皮好滑好順口好香雞油味☺☺佢跟2個汁,一個係姜油,一個係泰式辣汁,我覺得唔點汁都已經好夠味。.🔻總結係環境唔錯,d位好闊落,坐得幾舒服,食物質素都唔差既,服務比較被動,不完美,可接受。
🔻泰越概念 V.Thai

🔻泰越湯河粉 ($128)

自選沙嗲串燒

🔻自選沙嗲串燒 ($118)

泰海南雞半隻

🔻泰海南雞半隻 ($128)
泰越湯河粉