今日大家睇嘅依篇食評有啲特別,主角唔係美食而係環境。<麥當勞>相信全世界大部份人都食過,而當中嘅食物是什麼質素和味道,相信唔需要我點評大家都心中有數。但今次<為食小肥兔>對而家麥當勞嘅環境設計實在睇不過眼,有感而發!!其實最不滿嘅係座位嘅設計,所以接下來主力俾大家睇座位相。枱邊(非上下左右四個角)係直角就好合理,但係想唔到凳既大髀位都可以系直角,小學生上堂嗰張木凳都肯定坐得舒服過佢!!墻邊嗰行凳仲厲害,直角都不特止仲要鬼死咁細,我真係懷疑張台放唔放得曬成個託盤。你估而家仲係6,70年代,社會環境唔好,個個都鋼條身形咩?!中央嘅座位都好有特色,唔講仲以為去咗自修室。我明白做生意嘅當然唔想客人食完仲坐咁耐,但咁樣設計好明顯真係冇尊重過食客,我只係想舒舒服服坐低食個快餐啫!!不如索性好似圖中咁,全個餐廳擺滿立食嘅枱算啦!!為咗證明畀大家睇我都有份迫於無奈坐得好唔舒服,所以影埋俾大家睇我食咗乜。我食咗新出嘅招財雞堡餐配扭扭薯條。其實招財雞煲咪又係板燒雞腿包不過改咗黑椒汁啫!!做生意要賺錢係岩,但作為一間跨國大公司大企業係咪應該有少少良心呢

其實最不滿嘅係座位嘅設計,所以接下來主力俾大家睇座位相。

中央嘅座位都好有特色,唔講仲以為去咗自修室。

不如索性好似圖中咁,全個餐廳擺滿立食嘅枱算啦!!

扭扭薯條

招財雞堡

我食咗新出嘅招財雞堡餐配扭扭薯條。
其實招財雞煲咪又係板燒雞腿包不過改咗黑椒汁啫!!
扭扭薯條
招財雞堡