2020-05-28 294 瀏覽
行左陣商場見有d餓就諗住入黎食個下午茶,唔使等位,又唔使量體溫。。。。望住個餐牌叫左三個下午茶餐,一個豬頸肉河,一個雞翼河同一個牛脷河,同3杯飲品。。。過左一陣,有個操鄉音既員工走黎同我地講豬頸肉同雞翼都無下午茶餐,得大餐有😑 然後我地話餐牌寫有,但佢堅持話下午茶無呢個餐。。。就決定豬頸肉果碗唔要飲品。。🤔到底係我唔識字定咩呢。。。結果我地就話照落大餐,但佢落單張野又出左2個係下午餐😳豬頸肉都係無下午茶。。牛脷湯河-正常味道,份量餐牌寫左係輕量,所以比平時大碗既份量少d。凍檸蜜少冰-略嫌唔夠蜜糖味,冰量似無少冰到,篤左檸檬都無乜味道。雞翼湯河(請無視d豬頸肉🤣)-雞翼一般,可接受。凍香橙梳打-淡而無味,下次都唔會叫呢款飲。自己去冰後既分量,我地猜想無叫少冰應該會半杯都係冰。結果佢計左我地兩個下午茶餐🤔到底點定義係得大餐定有下午茶呢。。。定見我地有飲品先話係下午茶餐?媽,我好亂。。。利申,平時食晚餐都唔覺咁有問題🤨
🤔到底係我唔識字定咩呢。。。

雞翼湯河(請無視d豬頸肉🤣)-雞翼一般,可接受。
凍香橙梳打-淡而無味,下次都唔會叫呢款飲。
自己去冰後既分量,我地猜想無叫少冰應該會半杯都係冰。
利申,平時食晚餐都唔覺咁有問題🤨
2020-05-28
下午茶