2020-03-06 798 瀏覽
今日黎到中環,搵左既靚靚既coffe shop chill 下coffee shop 雖然無outdoor 位置,但窗邊既bar 檯位對住大街坐之餘,窗亦都可以全開,邊嘆咖啡都可以呼吸到新鮮既空氣。呢間coffee shop 夜晚就會搖身一變成為酒吧。Avocado on toast 2.0 ($98)近年牛油果係新興既健康食物。呢道菜除左有大量既牛油果之餘,仲有芒果粒、煙肉粒、芝士粒同埋蛋黃醬,可以自由配搭喺多士上面,健康得黎口感亦都非常豐富。特別一讚既係口油果加左蛋黃之後,竟然會無左牛油果既一陣草青味,令唔鍾意食牛油果既男朋友都同我爭住食。Mille-feuille crispy potatoes ($88) 呢個千層脆薯條唔好睇佢得幾條,但條條都勁粗勁長,每條薯條都係由有好多層嘅薯片組成,好似千層蛋糕咁。食落口既時候覺得外層好脆,但入面係好鬆軟,非常特別。不過薯條有啲漏,所以其實一人食兩三條都已經夠,變相份量啱啱好。Grilled turbot ($88) 多寶魚煮得啱啱好,肉質非常嫩滑,要加上特調既醬汁,食落爽而不膩。Mini iberico pork katsu Sando(

呢間coffee shop 夜晚就會搖身一變成為酒吧。

Avocado on toast 2.0 ($98)

Grilled turbot ($88)

Mini iberico pork katsu Sando($98)
黑毛豬扒三文治,大小屬於bite-size,唔會食到論謂盡盡咁。
黑毛豬扒夠有厚身,吉列外層鬆脆,但豬扒唔會乾身,處理得非常唔錯。麵包鬆軟香脆,同吉列豬扒既感覺一致。

Spent martini ($118)
作為一間cafe and bar,呢度既特色cocktail就係加入左咖啡。呢杯Martini 加入左Espresso, Almond 同埋vodka, 品嚐既時候除左有濃濃既Espresso 香味,仲有Almond 既味道,係咖啡愛好者唔可以錯過既一杯cocktail

Espresso & three cents agean tonic
朋友點既,佢表示味道唔錯。

• Avocado on toast 2.0