2013-03-25 28 瀏覽
經常於新蒲崗晚飯的我 , 看見呢間閒日靜過鬼的餐廳 , 終於鼓起勇氣入去試試 , 進餐當時為星期六, 全場爆滿 !但明顯人手不足 , 眼見計埋廚師只有四人 , 全部踢哂腳 , 當晚大部份客人皆選擇任食火鍋 , 只有幾枱客人食鐵板扒餐, 我亦都係食鐵板扒餐 , 點了個什扒餐 , 有餐湯 , 餐包 , 什扒 , 飲品 , 價錢為$60 , 餐湯要了羅宋湯 , 味道黎講好過飲水 , 因為比水黎講多左些少酸味 , 但只係一個失敗的羅宋湯 , 什扒餐內有火腿 , 煙肉 , 腸仔 , 豬扒 , 雞扒 , 薯條 , 雞扒咸到死 , 豬扒唔錯 , 其他冇特別 , 黑椒汁冇味 , 餐包冇食 , 因為看見到員衛生意識不足 , 所以浪費個包都好過要睇醫生 ,事緣該店有個開放式廚房 , 可看到店員工作情況 , 當時看見一店員抱住一包冰 , 狠狠地將冰摔落地下打散D冰 , 呢層可以理解 , 之但係打散哂 D 冰後 , 店員再次攞起包冰收埋 , 之後就徒手攞餐包放入微波爐叮熱個餐包 , 問題就係包冰掉過落廚房地下 , 廚房地下唔慌乾淨得去邊啦 , 點解唔洗手先去攞餐包呢 ? 一切看在眼裡 , 所以白白浪費左餐包了

地下唔慌乾淨得去邊啦 , 點解唔洗手先去攞餐包呢 ? 一切看在眼裡 , 所以白白浪費左餐包了 , 雖然個餐包唔係值什麼錢 , 但都唔

想浪費吖嘛 , 仲有就係因為佢地做埋火鍋 , 食到咁上下就要加水啦 , 果到地方淺窄 , 店員揸住壺滾水打衝鋒咁 , 有次仲差 D 仆倒 ,

仆倒的話就大件事了 , 因為裝滿滾水嘅壺係冇蓋的 , 一仆倒實有人被燙傷 , 請店主注意一下吧 ,

任食配料種類不多 , 好多客人要催促先有食物上枱 !
2013-03-23