2019-09-05 73 瀏覽
朋友話今日帶我去試下不一樣的印度餐廳,當佢話係"印度齋"時真係嚇我一跳,印象中的印度餐係無肉不歡,抱住咩都試一試既心態黎。電梯入到3樓餐廳裝修有別於一般印度餐廳,明亮又色彩繽紛,坐位都好闊落,4個朋友住卡位,有私人空間之餘又坐的舒服。印度特式拼盤 $80上台係用可以郁的單車裝飾,已經夠驚喜,點知朋友食完話係甜既,我更加又驚又喜!佢將酸奶酸忌廉、印度番石榴粒再加d咖哩印度米粒,甜甜地好特別而且非常有特式。印度粘土烤蘑菇串燒廚師將兩個烤蘑菇夾住好濃既芝士,扮做一粒肉丸,睇落真係幾可亂真。烤蘑菇juicy有口感,再加上中間果層係好濃既芝士醬,好味,而且呢款菜色o係出面未見過。印度黏土烤特色奶酪賣相好靚,即時要打個卡先,外表似肉,但食落先知係芝士,由兩種唔同的香料制作的芝士,芝士質地比較硬身,芝味不算太濃,不會蓋過香料味道,另外佢仲有配上新鮮綠色嘅薄荷醬,但小妹認為已經夠味道,不用再點。"印度齋"同"中式齋"的分別都幾大,"中式齋"大多用好多油去扮肉,而"印度齋"就多用香濃的芝士飲品就試左印度芒果lassi ,超級濃厚嘅乳酸,另外點左石榴無酒精雞尾酒,有特色,杯邊沾上小小咖哩粉。總括嚟講,餐廳

印度特式拼盤 $80

印度粘土烤蘑菇串燒

印度黏土烤特色奶酪

總括嚟講,餐廳室內環境、服務、食物&餐具... 都比一般印度餐廳高質,而且真係好唔同好特別,勇於試新野既可以一試。
2019-09-04
  • 印度粘土烤蘑菇串燒