2019-01-19 2240 瀏覽
行開ifc想搵個地方坐下休息下,見到Tea WG有afternoon tea,環境唔錯,價錢相宜,於是就入去試一試。今次我地點左Mahattan Tea Set,有4款canepés,2件Scone,4件Macarons,同埋兩壼茶。依度有過百種茶可以俾你揀,有選擇困難症嘅你同我真係唔知點算好,好彩侍應們都好樂意跟據你嘅喜好推薦幾款茶俾你。最後我地揀左牡丹茶同埋朱古力伯爵茶。朱古力伯爵茶聞落去有好香嘅朱古力甜味,飲落去首先有淡淡嘅朱古力味,之後citrus嘅香味再慢慢滲出黎,飲落非常舒服,好放鬆。三層架嘅底層係四款鹹點,每一款都幾精緻。我今次就試左依兩款嘅小食,每一款都係一啖就食曬。後面嗰個菇幾juicy,配上鵪鶉蛋幾夾。第二層係Scone,配上jam同whipped cream。Scone濕度適中,食起上黎唔會太辛苦,不過有啲實,如果鬆軟少少會更好。另外,果占果味好香,配上Scone食唔錯。最頂層係四件Macarons of your choice。今次我試左Earl Grey Fortune & Chocolate(lowkey配番我壺茶),同埋Pink Garden Tea &

朱古力伯爵茶

Mahattan  Tea  Set

三層架嘅底層係四款鹹點,每一款都幾精緻。

最頂層係四件Macarons of your choice。今次我試左Earl Grey Fortune & Chocolate(lowkey配番我壺茶),同埋Pink Garden Tea & Lychee。前者朱古力味比較濃,啱曬chocoholics,後者偏甜,荔枝味好淡。

以三層下午茶黎講,依個算係值得食嘅,食物唔錯,茶更加出色。
朱古力伯爵茶
Mahattan  Tea  Set