2020-04-03 752 瀏覽
喺油塘嘅商場行吓街,諗住食佢嘅下午茶,見到價錢幾吸引就決定食呢間啦。坐低之後,我哋餐牌都未睇完就有職員問我哋食咩啦,咁當時候仲未到下午茶時段,但係店舖外已經擺滿下午茶時段嘅餐,咁我就問職員可唔可以等到下午茶時段在落單,職員好差語氣話ok..咁係等候嘅時段我哋諗住要杯水,舉手示意之後,等咗好耐都未有水,再舉多次手,先有職員比水我哋。大概10分鐘之後,就係下午茶時段,咁我同朋友一人一個餐。15分鐘之後我朋友嘅餐已經到咗,咁我以為我個餐都好快到,所以我再等多陣,朋友就嚟食完嘅時候就問我點解我嘅餐仲未嚟,咁呢個時候我就舉手示意,職員竟然答我,原來漏咗單冇寫到..咁我再等,等左好耐,終於都可以食我個下午茶啦..