餐廳: La Parole
資訊:

2018-01-12 437 瀏覽
同朋友慶祝生日, 揀咗間好有情調嘅有營食肆一齊慶祝餐前包: 有普通嘅法包同埋麥包兩款選擇, 即焗微暖, 麥包有少量提子乾。有三款醬可選擇, 有紅色番茄蒜蓉醬, 少少辣, 搽上麵包上食好特別。 當然仲有橄欖油同埋牛油可供選擇北海道帶子二重奏: 生帶子同半熟帶子都係第一次食。 帶子刺身厚切, 熟帶子用咗半煎嘅方法,兩者均可保持帶子鮮甜。 伴碟嘅wasabi同埋醬油, 食得又睇得龍蝦湯: 濃味而唔太咸,好味橙味雪芭: 味道酸酸甜甜,用黎清口控味道繼續食下一道菜香煎比目魚配蕃茄醬: 比目魚魚皮煎得脆皮,魚肉滑身。配上蕃茄汁,瓜,感覺健康香焗龍蝦半火雞卷配北海道帶子: 龍蝦鮮甜, 火雞釀入火腿,雞肉出奇地唔鞋口,配上醬汁,唔錯。 伴碟嘅仲有帶子,好豐富甜品就有紅桑莓蛋糕配咖啡雪糕, 紅桑莓蛋糕味道酸酸地, 咖啡味雪糕勁濃。 從來冇試過咁嘅配搭, 一個酸一個濃又出奇地夾, 好有驚喜嘅一道甜品最後嗌咗杯凍檸茶做完結呢度嘅店員好有禮貌, 每上一道菜都會好細心為你做介紹。 作為社企嘅餐廳, 呢度嘅食物味道唔太鹹,感覺健康。 下次會再嚟
同朋友慶祝生日, 揀咗間好有情調嘅有營食肆一齊慶祝

龍蝦湯: 濃味而唔太咸,好味

橙味雪芭: 味道酸酸甜甜,用黎清口控味道繼續食下一道菜

最後嗌咗杯凍檸茶做完結