2017-07-17 261 瀏覽
同朋友一齊夾左4人同行的groupon黎試試一會一鍋成日以為團購冇好野,呢間完全係一個例外。以食物質素黎講,其實根本唔需要做團購。只不過因為地點問題,先需要用團購黎吸引人同增加人流。入到去間舖係Open area咁樣,座位好鬆動。地點關係,呢間店人流好少,聽朋友講筲箕灣就好爆。Groupon食嘅係星級精選鍋,湯底有3款揀: 蕃茄、南瓜同麻辣,肉都有3款揀: 安格斯牛、黑豚肉同羊。我地3款湯底都有叫到,肉就淨係叫左牛同豬。配一杯青檸梳打,米線或白飯一碗。鍋入面有蔬菜、有好多款丸、有你揀左嘅肉。蕃茄湯味濃,清清地但又唔會淡咪,健康之選。南瓜湯有奶味,寫蔬菜同肉真係好夾。麻辣真係好香,開頭第一啖未係好辣,但越食越又麻又辣,感覺係偏台式嘅麻辣 安格斯牛肉質靚,本人平時比較細食,所以份量剛剛好。朋友們平時邊爐都係食肉哭,就覺得肉量少左點。值得一提嘅係佢調味料入面的麻辣醬 係台式嗰種好麻好辣嘅味道!我同我好食得辣嘅朋友都係勁鐘意 食一個鍋我地都添左好多次麻辣醬!最後淥完個米線,用一大匙的麻辣醬黎撈,好好食啊 青檸梳打都調得好好飲,微微有埋香茅陣味,比街外得青檸加梳打來得有層次。整體好好食,如果
同朋友一齊夾左4人同行的groupon黎試試一會一鍋

值得一提嘅係佢調味料入面的麻辣醬
係台式嗰種好麻好辣嘅味道!我同我好食得辣嘅朋友都係勁鐘意

整體好好食,如果開喺九龍或者新界區就好啦,我一定會成日幫襯
可惜2間分店都喺港島區,唔係買Groupon我真係未必會過海黎食
因為2個地方對新界人黎講都太隔涉了。
2017-07-16
用餐優惠