2021-04-24 73 瀏覽
最近見到上環新開左依間cafe,見裝修幾有風格,價錢又唔貴,就入左去試下😝🍮☕️🍫3D拉花朱古力一拎上黎真係俾佢驚艷左!太靚太得意啦😍得意到唔捨得飲🥺成餐飯我都唔捨得搞渾佢,所以隻布丁狗係我食完成餐飯之後都無塌到!非常適合打卡,影幾耐都唔怕😂不過杯朱古力就不過不失啦,因為本人鍾意飲啲濃啲既朱古力🤭唔鍾意太甜既朋友可以揀咖啡做底架😉依杯野飲真係個樣就已經贏曬😆🌿🍫薄荷朱古力 ($42)依杯朱古力就好啱我口味啦🤤朱古力好濃,口感好creamy,有淡淡既薄荷味,不過個人就覺得薄荷味可以再重多少少,就perfect啦🤪🧀🍝芝士肉醬千層麵 ($98)千層麵份量好多,一個人食唔曬😂店員話依個千層麵係佢地即刻一層一層咁整既,就唔似岀面個啲整好曬然後拎去焗,好有心機呀👍🏻😆味道都好岀色,重做到芝士拉絲效果,推介呀☺️🥦🥬🍲雜菜濃湯配蒜蓉包 ($58)依個係是日餐湯黎,唔知下次重有無呢🤪個湯好多料,好大碗,個蒜蓉包都好好食。唔知係米店員見我地飲得好快,竟然主動送多一碗俾我地🤩勁好人!🍝黑松露野菌意粉 ($88)依碟意粉係我食過最多黑松露既意粉😂平時岀面個啲係白汁再架少少黑松露,但依碟係每條意粉都黐滿曬黑松露
🍮☕️🍫

🌿🍫
薄荷朱古力 ($42)
薄荷朱古力

🧀🍝
芝士肉醬千層麵 ($98)

🥦🥬🍲
雜菜濃湯配蒜蓉包 ($58)
是日餐湯配蒜蓉包

🍝
黑松露野菌意粉 ($88)
依碟意粉係我食過最多黑松露既意粉😂平時岀面個啲係白汁再架少少黑松露,但依碟係每條意粉都黐滿曬黑松露,一上菜係勁香黑松露味。啲菇都有勁多,食完啲麵都重有好多菇淨😂成碟意粉份量好多,一個人又係食唔曬
黑松露野菌意粉

依間cafe無論係裝修環境,衛生,食物質素,服務態度,價錢,都非常之好。重有唔知係巧合定店員特登啦,我發覺我都係食完每一道菜就會即刻上第二道,好似係店員會留意住我地既進道黎上菜咁😂總之依間cafe就好推介啦😆👍🏻

#上環cafe #hkcafebar #香港小店 #上環 #工業風 #精品咖啡 #hkcoffeelover #hkwinelover #3D咖啡
2021-04-23
薄荷朱古力