2021-01-16 2929 瀏覽
位於上環既NACASA Café & Bar超有異國風情✨💙原來係店主曾經去過摩洛哥🇲🇦同埋土耳其🇹🇷,因為好鐘意個度既文化,所以就係香港開左呢一間猶如置身在當地既cafe🙆🏻‍♀️令到大家暫時冇得飛住都可以黎感受下去旅行既心情😍-🎈Smoked Salmon Vol Au Vent $78一口三文魚酥都幾好食,一啖放哂入口好正~-🎈Avocado, egg (Veg.) $98牛油果🥑配埋炒蛋好夾🤤仲要份量好多,勁飽😚-🎈Dark Chocolate Latte $55超鐘意呢杯😍😍極濃郁既朱古力味,冬天飲完全係有一種滿足既感覺🥳-🎈Matcha Latte $52個拉花拉得好靚,就算影左一陣相都完全冇影響到個拉花🤩~不過呢杯係完全冇加糖,所以如果有需要係會額外提供埋糖漿比你🙆🏻‍♀️-🎈Honey Cake $42因為慶祝生日所以事先麻煩了店員幫忙在蛋糕上寫上生日祝賀,當天有三款Daily Cake可供選擇,分別為Honey Cake、Cheese Cake同Brownie😋我同友人就揀左Honey Cake,食落好濃蜜糖🍯既味道,但真心覺得太甜🙈如果自己一個食哂真係擔心會有糖尿病😵-

Smoked Salmon Vol Au Vent

一口三文魚酥都幾好食,一啖放哂入口好正~
🎈Avocado, egg (Veg.) $98
Avocado, egg (Veg.)

牛油果🥑配埋炒蛋好夾🤤仲要份量好多,勁飽😚
🎈Dark Chocolate Latte $55
Dark Chocolate Latte

🎈Matcha Latte $52
Matcha Latte

🎈Honey Cake $42
Honey Cake

整體來講環境同服務都好好,店員好nice主動幫手影相😍仲會係唔同角度幫你影,所以實有一張係滿意💕
🌟可事先電話預約門口藍色花花的打卡位🥳💙而用餐時間就90分鐘~不過留意其他位置就不能預約的
🔸NACASA Café & Bar
📍上環華里5號地鋪
2021-01-09
生日
Smoked Salmon Vol Au Vent
Avocado, egg (Veg.)
Dark Chocolate Latte
  • Dark  Chocolate  Latte
  • Avocado
  • egg (Veg.)