2019-06-05 121 瀏覽
今日同男朋友係中上環附近行街,行到攰攰地,就搵咗依間西餐廳食個悠閒西餐😋餐廳門面好特別,富有中國特色。左邊有老虎壁畫、右邊飛龍壁畫,非常有氣勢。餐廳奉行慢煮概念,所以選擇種類有限制。餐廳環境唔錯,座位唔會太逼,設計風格新穎,比人一個係鬧市中偷得浮生半日閒嘅感覺。首先我地叫左一個焗卡邦尼意粉。因為個意粉有焗過嘅關係,上檯嘅時候特別香,食落都好香口。意粉份量適中,用料都足,食落好creamy😋另外我地都叫左一個All Day Breakfast。All Day Breakfast 有好多款嘢食,堆滿晒成個盤👍🏻 我最欣賞就係炒蛋,炒到好嫩好滑。可惜就係煙肉略為乾身少少。另外我地仲叫左個安格斯牛肉眼。牛肉眼大概煎到7成熟,食落去都夠牛肉味,可惜肉質唔夠嫩同埋比較乾身,所以如果大概煎到5成熟就會比較好。另外牛扒脂肪較少,適合一些追求健康飲食嘅人士。嘢飲方面,我就叫左杯芒果蜜桃水果茶。杯茶好Fresh, 唔太甜,仲有芒果、蜜桃果粒食,夏日解暑飲品之選👍🏻另外男朋友就叫左杯Macchiato。咖啡好濃厚,仔細品嘗先可以嘗到淡淡嘅奶香味,係朝早醒晨之選👍🏻

餐廳奉行慢煮概念,所以選擇種類有限制。

焗卡邦尼意粉

All  Day  Breakfast