今日Lunch同媽咪喺上水塭食,行多上水舊墟見到呢隻間門口非常光鮮原來係一間新開嘅餐廳,仲要係用海盜作主題的,比餐廳嘅佈置吸引左入去!入到去打開餐牌,原來有好多款選擇,同埋全部都幾有特色非一般茶餐廳,但睇吓個價錢同一般茶餐廳差唔多幾抵食!我哋兩個人叫咗: 水手咖喱牛肋條配白飯套餐$52呢個真係有驚喜,白飯竟然係用珍珠米,軟熟又有飯香,白飯上邊仲加左一啲日式嘅脆脆,好日式feel又好好食,入正題講返個咖喱,咖喱係正宗印度嗰隻,真正有咖喱辣同好香,牛肋條分量多,仲有幾舊係半筋半肉我最愛!非常入味,十分推薦!安格斯牛肉芝士漢堡配脆薯條套餐$50呢個漢堡配薯條一上枱嘅時候,媽咪問我有無睇錯?唔係呀嘛,咁抵食?$50有啲個質素?因為有時同媽咪出去食西餐,一樣嘅嘢要成過百!所以有啲唔敢相信!跟住我哋兩個馬上試吓好唔好食!點知估唔到個牛好有牛味,又好juicy!! 加埋個脆煙肉,拍絕對拍得住出邊過百元的漢堡!我哋兩個食到唔停得口!而條都好香脆!我哋舉晒手指公狂讚!見到啲嘢咁吸引我哋兩個都忍唔住要啊多個招牌菜,去骨烤菠蘿雞中翼$48:一碟有六粒,啖啖肉嘅雞中翼裏邊有成粒大菠蘿!酸酸甜甜,感覺非常之fr
我哋兩個人叫咗:
水手咖喱牛肋條配白飯套餐$52
安格斯牛肉芝士漢堡配脆薯條套餐$50
一碟有六粒,啖啖肉嘅雞中翼裏邊有成粒大菠蘿!酸酸甜甜,感覺非常之fresh, 非常開胃!
今日lunch同媽咪喺呢度食得好開心!
因為而呢個價錢,但可以有高級嘅質素,仲要餐廳係主題餐廳,但收平民化茶餐廳嘅價格,去邊度搵?一定會成為我的飯堂之一!😋😋😋😋👍🏻👍🏻👍🏻
水手咖喱牛肋條配白飯
2017-10-07