2020-07-11 1822 瀏覽
上次食過佢個外賣炒飯之後,味道比想像中好,雖然以地區黎講就好似貴左少少。今日咁岩黎聯和墟,又好肚餓想食d大大碟既飯,一於就入去食番個炒飯先。上次淨係食外賣,都冇留意佢menu既選擇原來都唔少。刺身壽司烏冬,牛豬雞魚全部都有。我都係叫番上次個炒飯。炒飯連set,有碗淡少少既味噌湯、小碟中華沙律同一舊西瓜。炒飯既份量對我黎講好夠,我兩點幾先黎食,食哂都夠去到晚餐先覺餓。炒飯既料唔少,除左有三文魚肉,仲有飛魚籽同一啖海膽。都唔好話得果一啖仔咁少,海膽的確係貴價野,而且果一啖仔係夠令你食得幾開心。海膽既鮮度同味道都唔錯,食到一半撈少少飯食,可以為成碟飯加分。唯一一個我覺得需要說明多d既地方係其實個炒飯本身係辣辣地,但menu完全冇提。我食得辣,當然冇問題,不過對於唔食得辣既人黎講,就會伏左,少辣都係有辣吧。

我都係叫番上次個炒飯。

炒飯連set,有碗淡少少既味噌湯、小碟中華沙律同一舊西瓜。