2019-04-08 3046 瀏覽
早係2年前就同男友食過七福神,而且記得體驗唔錯,咁岩又經過佐敦,所以一定要重遊舊地啦。因為假日六點半左右就到啦,所以仲有空位,不過食左差不多半個鐘已經全場爆滿啦。餐廳環境同印象中差不多冇咩點變,依舊有和風味道。KIRIN一坐底男友話好口渴,即刻就點左支啤酒啦。KIRIN 啤每次旅行去日本嘅居酒屋都必點,所以諗都冇諗就叫左杯啦。八品刺身盛盒對上一次黎就點左壽司為主,而今次當然要揀刺身啦。呢碟8款刺身嘅盛盒會用冰盤上枱,而且份量都幾多。雖然每款刺身都得3塊,但係每塊都又厚身又大塊。特別係油甘魚,魚肉鮮甜肥美。鹽燒三文魚頭男友平時食魚都鐘意食頭,所以特登叫左呢碟三文魚頭。用鹽燒過後,魚頭肉依然嫰滑,唔會有鞋感覺。串燒5品盛盒5樣之中分別有3樣肉及2樣蔬果。當中豬頸肉夠肉汁提味,手羽拆開後都方便食客進食,燒東菇都幾爽口。魷魚鬚論炸物黎講,魷魚鬚一定係我3大最愛之1,呢度炸得夠哂鬆脆,用黎送酒就最好啦。石鍋香辣海鮮手打烏冬點呢個之前見到香辣呢個字都驚太辣食唔到,不過冇諗過佢辣度岩岩好,配上佢湯底後係好好食。海鮮同烏冬份量都幾多,有大蝦,帆立貝及青口等等,烏冬冇過火,食落夠彈口,再加上入面原來都幾

餐廳環境同印象中差不多冇咩點變,依舊有和風味道。

KIRIN
一坐底男友話好口渴,即刻就點左支啤酒啦。

八品刺身盛盒
對上一次黎就點左壽司為主,而今次當然要揀刺身啦。
呢碟8款刺身嘅盛盒會用冰盤上枱,而且份量都幾多。
雖然每款刺身都得3塊,但係每塊都又厚身又大塊。
特別係油甘魚,魚肉鮮甜肥美。

鹽燒三文魚頭
男友平時食魚都鐘意食頭,所以特登叫左呢碟三文魚頭。
用鹽燒過後,魚頭肉依然嫰滑,唔會有鞋感覺。

串燒5品盛盒
5樣之中分別有3樣肉及2樣蔬果。

魷魚鬚
論炸物黎講,魷魚鬚一定係我3大最愛之1,呢度炸得夠哂鬆脆,
用黎送酒就最好啦。

石鍋香辣海鮮手打烏冬
海鮮同烏冬份量都幾多,有大蝦,帆立貝及青口等等,烏冬冇過火,食落夠彈口,再加上入面原來都幾多粟米,入口更爽。

軟殼蟹手卷
當我食到脹卜卜之際,男友竟然話唔夠飽,仲一口氣叫左2件軟殼蟹手卷黎食,
眼見軟殼蟹上加左日式芥末醬,相信味道都幾豐富。

今次再黎七福神體驗極佳,而且價錢幾吸引,食物水準又高,不得不讚。