2011-08-12
跟幾個朋友仔做完運動,就貪方便係樓吓食啲野就各自回家休息吧 ~ 十幾年依然係嗰位靚仔哥哥招乎,熱情有禮,良好服務態度,讚 ﹗魚露雞,一早賣晒喇 ﹗失望啊。馬拉盞炒通菜,非常搶手、好夠鑊氣、味道香辣、口感爽嫰,勁受歡迎,太美味 ﹗轉個頭已 KO 左咯。紅椒咕嚕鱔柳,比幅參考照片呃左添 ﹗張相係鱔柳做主角,依家變左係味菜做主角,無咩肉囉,得啲黃鱔肉丁,勁細粒。個汁淡淡辣味既咕嚕汁囉,都幾甜吓,唔會再有下次囉。牛油雞翼,都唔係想像中咁好食啫,每次提起越南野,好多朋友仔都好喜歡依味喎。雞翼裡面無咩味道,外層炸得卜卜脆熱辣辣,水既牛油味。我覺得炸完上台,再係上面打個牛油芡汁會更好,味道更搶更香濃。生牛肉湯河全走,清檸指天椒另上,我當然勁落啦,三份先夠酸夠辣,上次叫金邊粉散濕濕,今次點都叫河粉。雖然河粉未算棉,但夠滑溜又完整。牛骨湯底足料好味道,一滴不漏飲晒都唔會頸渴,真材實料。牛肉味濃,質地有趙口,雖則不是什麼上等貨色,倘算滿意。
魚露雞,一早賣晒喇 ﹗失望啊。