疫情關係,好耐冇見過啲小學同學。今次雖然短聚只係得兩個鐘,但係都好好彩,喺旺角都搵到間餐廳係好食嘅。我哋去到餐廳嘅時候都未夠七點,但係夥計哥哥已經話全場爆滿得返一張枱。所以如果諗住去食飯嘅朋友記得預早訂枱啦。唔好以為係大排檔搬咗上樓咁簡單,喺旺角係難得一見好食嘅地方。地方乾淨、有鑊氣、而且都有不少懷舊菜式。例如:士多啤梨骨&鍋貼小棠菜,細細個去深水埗大排檔時成日叫。甜品仲要有我最中意嘅蛋白杏仁茶,但係我地掛住吹水,埋單前都唔得落單!唔想煩唔想諗食咩,可以直接叫套餐呢個四人餐睇落好吸引,但係因為同學又唔食蛇又唔羊,所以就跳過左!等天氣凍嘅時候再過嚟食今餐四個人菜式分別有:懷舊咕嚕肉,杞子魚湯浸時蔬、鐵板尖椒醬爆大腸及黃金軟殻蟹。真係好正😆有戰鬥碗飲酒四指小菜都煮得好好食😋懷舊咕嚕肉,同出面街食真係有啲唔同。肉多骨少,而且一個口感真係唔同平時咁噃。 黃金軟殻蟹大大件,炸到脆卜卜真係正!尖椒醬爆豬大腸及杞子魚湯浸時蔬都係好有水準,唔會令到大家失望

唔想煩唔想諗食咩,可以直接叫套餐

真係好正😆有戰鬥碗飲酒

黃金軟殻蟹大大件,炸到脆卜卜真係正!

2020-11-20
  • 鳳梨懷舊咕嚕肉