2018-12-03 602 瀏覽
一家榴槤專賣店-榴槤BB!!每次去馬來西亞新加坡都一定會去食榴槤,因為始終多選擇過香港!之前響雜誌見到榴槤BB D介紹 一直都想去試,因為係由馬來西亞空運到港,但係因為身邊太少人會頂得住佢陣「香味」 ,終於有一日友人居然問我有無興趣食!咁梗係即刻話去啦!一上到去已經見到個地方好大,勁大陣香味,係我最愛嘅榴槤!除咗放咗幾種大榴槤之外,仲有可以買野飲,試咗杯貓山王奶蓋,佢個奶蓋唔重芝士味 同榴槤D味係好夾 平時飲乜茶乜茶 我會飲淨半杯 因為太膩 但今次係完全飲曬!一個大榴槤兩個人係食唔曬 好彩有一盒「榴槤品鑒盤」買,可以一次過試5種榴槤,每種榴槤各一件榴槤果肉有: 名種,長柄,金包,山頂XO,同貓山王 5種唔同層次味道同香濃!佢地仲會俾埋手套,濕紙巾 同紙碗嚟擺粒核,真係好細心!食咗幾款我最中意都係貓山王 又香又濃又甜 舖頭入面仲有榴槤嘅零食買,我臨走就買埋榴槤脆脆同爆米花 POPCORN係食咗一粒跟住完全停唔到口!
一家榴槤專賣店-榴槤BB!!

2018-10-08