晚上七時多,我們沒有訂枱便上前詢問,waiter禮貌地告訴我們沒有訂枱便要在晚上九時前交枱隨後他帶我們就坐,七時還能在新城市廣場找到「落腳點」,今晚算是走運了!店子分為室內和半室外,我們被安排到半室外,旁邊便是商場行人通道但人流不多,食肆還不時播放出小野麗莎的輕快音樂,有情調又寫意啊!Waitress遞上menu後,我們選了「二人套餐$248」、「炭燒雞、牛、豬沙嗲$68半打」、「蒜茸包$28」、「荔枝和石榴雪葩@$12」及「鮮青檸梳打$25」。「二人套餐」包括:(1) 是日餐湯────好味!有椰香味,好似還有些香茅味!食完辣再飲好似有減辣既作用。(2) 脆香軟殼蟹────軟殼蟹炸得剛剛好!名乎其實脆、香、軟,不過略嫌多油,碟底加吸油紙/紙巾吸油會較好。(3) 酸辣柚子沙律────我覺得辣多過酸,清新的柚子上面灑上點點辣粉,再加上一些花生。(4) 泰香魚餅────彈牙!和軟殼蟹一樣,只是略嫌多油,碟底加吸油紙/紙巾吸油會較好。(5) 馬沙文咖哩牛腩────咖哩味香但牛腩不入味。(6) 海南雞飯(例牌)────雞滑,OK既!(7) 鹹魚炒芥蘭────鹹魚味不太明顯但芥蘭炒得爽脆。(8)

(5) 馬沙文咖哩牛腩────咖哩味香但牛腩不入味。
(6) 海南雞飯(例牌)────雞滑,OK既!
(7) 鹹魚炒芥蘭────鹹魚味不太明顯但芥蘭炒得爽脆。
(8) 茉香飯────只是白飯一碗。

炭燒雞、牛、豬沙嗲────各種肉類都燒得不錯,唔「鞋」!個汁令串燒昇華。
荔枝和石榴雪葩────味道好清香,夠便宜!
蒜茸包────又平又大大件,脆卜卜,必食!
鮮青檸梳打────都比咗1.5個青檸架,所以夠味既,最後仲可以加多杯水飲多杯添!

最要改善既地方係吃完飯後,都一直沒有牙簽!
餐湯
軟殼蟹柚子沙律魚餅