2019-04-28 1834 瀏覽
呢間雞翼山由最初只有紅磡店,到而家旺角同銅鑼灣都有分店喇,受一眾雞翼控推薦,我咁鐘意食雞翼,當然唔可以錯過。揀左旺角店,位於 T.O.P. 商場地下,好方便我地。星期日好好生意啊,除左外賣單,仲有唔少堂食。呢間分店有少量位置企喺度食,仲有張長櫈可以坐喺度等。先喺收銀處落單,然後等叫號。即點即製,新鮮熱辣menu有9款雞翼,新鮮感滿滿,有好多口味出面都食唔到,夠哂特別。分別有最受歡迎嘅玫瑰味,另有鹹檸七、黑松露、避風塘、三重芝士、山葵蟹籽、泰式冬蔭、港式檸茶同鹹蛋黃。我最鐘意港式避風塘蒜香味,即時炸起,真係超香脆,加上好多炸蒜,少少辣椒,好惹味。老實講,我覺得好多大排檔啊、小菜館都整得冇雞翼山咁好食呢另外點左檸香山蒸蟹籽,呢隻我都推薦,好特別架。wasabi特調,唔會好嗆,入口有少少少少攻鼻,好過癮,仲有蟹籽口感,正。呢度嘅雞翼炸得夠香脆,又多汁,油份唔重,好吃黑松露蒜香武士就唔係個個喜歡,我朋友就好鐘意,黑松露味唔會過份濃烈,但又夠明顯。加左少少紫菜絲,又幾有趣。濃味三重芝士流都ok啦,記得襯熱食,因為芝士凍左會鯨住。

先喺收銀處落單,然後等叫號。即點即製,新鮮熱辣

menu有9款雞翼,新鮮感滿滿,有好多口味出面都食唔到,夠哂特別。分別有最受歡迎嘅玫瑰味,另有鹹檸七、黑松露、避風塘、三重芝士、山葵蟹籽、泰式冬蔭、港式檸茶鹹蛋黃

濃味三重芝士流都ok啦,記得襯熱食,因為芝士凍左會鯨住。