2019-06-01 517 瀏覽
今日約咗幾個閨蜜一齊出嚟傾下偈食下嘢,所以想揀一間舒服D嘅餐廳 聚吓。呢間餐廳由佢開業一直都想試下 ,但 一直都冇機會 ,今日終於可以一試 。先講環境 ,入到去覺得好舒服好乾淨, 而且加上冇乜人,全場只有四圍枱,所以環境好寧靜 ,傾計啱曬! 服務方面 ,侍應門都好有禮貌, 當我哋表示話冷氣太大 有啲凍,佢哋馬上走去將冷氣關細咗 ,此舉非常體貼。 食物方面 ,真係超有驚喜 , 原本 諗住二百零蚊嘅價錢 ,都唔會有太大 期望, 點知一試 反而覺得超有驚喜。 坦白講雖然款式唔算好多 , (大約有20款嘢食到 ),但係 所有食物嘅質素真係唔錯,簡單如一個牛角包 都好好食 ,當然最好食嘅 就係嗰件威靈頓牛扒 ,非常juicy,入口即溶,基本上我覺得食三件已經回本 。仲有個南瓜湯非常creamy ,甜品方面亦做得唔錯 。整體嚟講食物質素係高 ,雖然款式少,但係對於我哋幾個女仔嚟講,重質不重量 ,點都好過食一啲酒店 好多款式,但係啲嘢整得唔好食 。真心推介畀一啲想食有質素食物嘅朋友 。最後埋單仲有少少驚喜,原本每人大約250元 ,但係原來匯豐卡有七五折,所以加埋一,我哋每人都係220元埋單。有如此環境 ,如此食物水準,如此服務,220元係超抵