2018-10-26 830 瀏覽
話說小弟上星期中午因為路經中環一樂燒鵝,就好奇咁入去試吓,因為未去之前已經聽到好多負評,話服務態度非常之咁(好),所以就想入去見識吓,當真果然聞名不如親身經歷,一入到去,可能見我喺本地人而唔係外國遊客,就有一個類似老闆娘的物體好大聲咁呼喝我問我幾位,我話一位,跟住就叫我坐喺一張非常之細的枱,仲要係搭枱,都算,我一坐低就叫咗一碟價值68元的叉雞飯,仲要冇飲品,我落單時好有禮貌咁問可唔可以多飯,點知個待應亞姐好冇禮貌咁答我話冇得多飯,要多飯不如叫兩碟,我即刻心想唔係嘛,兩碟咪要136蚊😤我當然冇咁做,唯有靜觀其變先,點知碟飯一嚟到,我仲以為食兒童餐,D飯小得可憐,D叉燒又乾又瘦,D雞全部都係D頸同尾部位,我身為一個大男人,得小小飯根本唔飽,跟住就加咗一碗白飯,大家估吓呢碗白飯價值幾多錢,係20大元😰,去全香港最高級飯店叫碗白飯都唔使20蚊啩,呢D舖頭我去一次就夠,想我再幫襯好難了,食到一半,我發覺閒舖原來冇開冷氣,食到我滿頭大汗,咁我就問個女待應俾一張紙巾抹汗得唔得,仲女待應話冇紙巾供應,要就8蚊買一包,講到呢度,奉勸大家如果幫襯一樂之前要三思,服務態度超差,食物質數又差,食完只會一肚火😨