2021-08-10 346 瀏覽
小弟住筲箕灣平時去開健威多數都叮叮去,有晚落大雨叮過去見到健威個角位多左間麵店,叫趣園🤔 我以為似中學時代筲箕灣大街個間桃園🌝 十蚊碗麵,然後就同女朋友落叮,行過去,望一眼🤡 佢個隔局原來似茶餐廳咁,紫色為主色,如果有去開桃園就知多數圓枱,六個人一張 迫到你呀媽唔認得。佢呢度大部份卡位自由度高d,不過個場就比較靜,有問過個伙記裝個電視播下新聞唔好咩,🤔然後佢話佢驚變左睇馬個d茶記🥲 都真既一到跑馬日 呢d地方就變好多麻甩佬🙄,所我真後建議佢播mirror 宣傳😂。食物方面我個日就叫左雲吞麵,炸醬撈麵,炸雲吞!雲吞麵!老闆一整起就叫我快d食,我心諗要唔要咁急趕我走🥲然後完來佢話浸耐左d麵會唔彈牙,😆 所以我9秒9食左 又真係幾彈😳但我覺得係個雲吞超乎我預期,皮滑薄d蝦係新鮮蝦,我預期係佳寶個d冰鮮雲吞🤡,所以係出色既!炸醬撈麵又一推介,小弟好鐘意食撈麵,咩鬼芝士撈呀,沙嗲撈呀,水晶撈呀,唯獨炸醬撈麵,我以為係韓國炸醬麵🌝 佢係港色炸醬撈麵,唔係譚仔個d嘔吐炸醬🤡 佢有一條條肉絲,食落去實在d👏🏻最後炸雲吞小弟覺得正常發揮啦 唔同酒樓食個d,似終呢間野係食麵,我口痕先加炸雲吞,半隻手掌大

食物方面
我個日就叫左雲吞麵,炸醬撈麵,炸雲吞!
雲吞麵

最後炸雲吞
小弟覺得正常發揮啦 唔同酒樓食個d,似終呢間野係食麵,我口痕先加炸雲吞,半隻手掌大然後我當然點泰色辣醬,成件事即刻完美左😂。

最後會再去食既,食綾魚球,撈粗!睇下粗麵咩料,香港好需要呢d小店,好多商場都俾大集團壟斷,人情味只會係小店食得到,你哋明既。
2021-08-07
雲吞麵