2016-05-01 3155 瀏覽
這間餐廳已是一個禮拜內食第二次,第一次想食食評但無寫,今次食第二次就寫下啦。禮拜六食野到到都好多人,唔記得book位,間間放題都要等到9:30,結果想起了前2日食過這間火鍋,決定再試一次,因為今次是另一班朋友。這裡有2層,出面望入去好細,但上到2樓地方就較大。我們walk in 入已有位,坐下已點了蒸海鮮套餐,套餐內包刺身拼盤、海鮮拼盤和蒸飯,食完蒸海鮮後,火鍋才正式開始,如果選海鮮餐,就自動升格為安格斯牛肉,可以任加。蒸海鮮跟足他所建議的時間蒸,味道鮮甜,有蝦、賴尿蝦、扇貝、花甲、青口、鮑魚、xx貝(唔知係咩,形狀似大蜆,這個是非常鮮甜)平均每人有一隻,花甲和青口會多d,海鮮真不錯,件件都好大隻,係部分花甲咬唔到,可能蒸耐左,食完海鮮和刺身後,才真正的火鍋開始。牛肉味道一般,但勝在有很多火鍋配料和菜選擇,一共足足食了3個鐘都無人講,與幾個朋友黎食係幾好。坦白講,海鮮份量不多,就算蝦都係一人一隻,但總算質素滿意,食完先開始火鍋,雖然食物質素麻麻,但勝在多款和食到飽為止,感覺幾新鮮,值得一讚,另外最滿意係2次都無吹過我地,但我相信未有客源先係咁,遲d多客就唔會
,另外最滿意係2次都無吹過我地,
但我相信未有客源先係咁,遲d多客就唔會
2016-04-30
15 分鐘 (堂食)