2024-08-27
大家好!今次我黎到旺角一個火爆人氣的火鍋店""一鍋堂"",呢間店好特別,因為佢主打任食火 鍋!想點就點,想咩都有,真係一個超抵食的旺角美食寶藏。🔥【【晚餐Set C - 火鍋食材既養生之選】】 🍨🍖首先有種特別嘅湯底係「冬陰功湯」,味道醇厚,湯色金黃,味道非常突出同提味,與火鍋食材絕 佳搭配。⭐️接住就係「安格斯牛肉」同「魔鬼辣安格斯牛肉」,呢兩款牛肉質地非常爽口,而且吃落口軟滑且 有口感,尤其是魔鬼辣嘅加入,更為這款美味打了一個漂亮的烏龍球,口感且又香嫩。❤️再嚟就有「日本產黑毛和牛」同「極上安格斯牛小排」,黑毛和牛嫩滑多汁,而安格斯牛小排則是 吃起來滑牙多汁,絕對係牛肉的首選!❤️食完牛肉點可以少得「花雕浸安格斯牛肉」,花雕酒的香和安格斯牛肉的鮮味組合得天衣無縫。 再配合「手切牛肴肉」,真的是吃出新境界。😍餐後甜點我哋又有飲品同雪糕任飲任食,實在係物超所值。🍧總結嚟講,「一鍋堂」的食材新鮮實在,各款肉品口感均有層次,任你轉, 湯底更是吸引我多次回訪 的原因之一。而且呢度既環境簡約舒適,服務好,絕對值得大家黎一試。下次我仲會帶埋我嘅朋 友一齊嚟,應該會同我一樣讚口不絕!
餐後甜點我哋又有飲品同雪糕任飲任食,實在係物超所值。🍧