2019-10-18 578 瀏覽
今日路經上環落大雨,見到呢間食撻嘅餅店入去避一避雨!店內環境,少少歐美風之後睇睇佢d撻又好似幾吸引就買咗幾件試試有好多唔同口味!9件對我黎講又太多,所以小試牛刀買住4件先終於翻到屋企一開 佢係獨立包裝咁都幾好,好方便!而且好貼心每個獨立包裝會有個數字貼紙分跟張指事卡上面就知咩味,仲有右邊係提示點樣開個盒同埋提示 必須用手拎住食 x3次 重要野原因係因為個餅底!我一食落去就師傅明白!!!先黎一個蘋果焦糖撻呢個味係好似Apple crumble味,但冇咩肉桂粉味我個人都幾鐘意,酸酸甜甜咁!不過呢個焦糖味唔算好出!但個蘋果果d餡料做得幾好而個撻嘅底真係好脆好似食緊曲奇咁!(讚撻底X1)香橙伯爵撻(利申)呢個我媽咪食,我唔多評論,但從佢口中佢都係讚佢個底好脆(讚個底X2),其他味道都ok!法式咖啡忌廉布丁撻呢個好濃咖啡味,由拎上手果下都會聞到!食落都比較苦,如果唔好咖啡嘅人黎講!我就覺得ok 而且佢係好creamy嘅 入面!都係果句 個底好正 (讚個底X3)士多啤梨忌廉撻最後呢個好似cheese cake 嘅味要,夾埋最頂頂果層類似係士啤果醬一齊食就會覺得好正都係好creamy!味道係偏甜但我
今日路經上環落大雨,見到呢間食撻嘅餅店入去避一避雨!

店內環境,少少
歐美風

之後睇睇佢d撻又好似幾吸引就買咗幾件試試
有好多唔同口味!
9件對我黎講又太多,所以小試牛刀買住4件先
終於翻到屋企一開 佢係獨立包裝咁都幾好,好方便!
提示
必須用手拎住食
x3次 重要野
原因係因為個餅底!
我一食落去就師傅明白!!!
蘋果焦糖撻
先黎一個蘋果焦糖撻

香橙伯爵撻
(讚個底X2
),其他味道都ok!
都係果句 個底好正 (讚個底X3
士多啤梨忌廉撻
最後呢個好似cheese cake 嘅味要,夾埋最頂頂果層類似係士啤果醬一齊食就會覺得好正都係好creamy!味道係偏甜但我個人都重口味d所以覺得唔錯 重點都係要配合個餅底(讚個底X4

如果要我排好味次序我會:
士多啤梨忌廉撻>蘋果焦糖撻>法式咖啡忌廉布丁撻

香橙果個冇試所以唔排

可以推一推呢間賣撻嘅店!

大家都可以上佢網頁訂架,有寫哂佢地有咩味!

蘋果焦糖撻
香橙伯爵撻