2019-10-05 363 瀏覽
呢排心情差,好想瘋狂食肉,所以就搵埋個FD去左食韓燒。入到新麻蒲,硬係試下佢個特級牛市套餐。是關有牛又有豬,睇落係最豐富。點知入到同D職員請話食燒炸,一埋位就已經送上好多前菜。OMG,係勁多前菜,不過見到附近唔係食燒燒既都有前菜送。燒炸呢D最怕就係食幾舊肉就會覺濟,所以就叫左杯酸梅可樂,杯野像勁開胃,第一次飲,估唔到酸梅同可樂都幾夾。係等D肉送黎既過程,店員除左送上前菜外,仲係燒炸爐四周加上蛋槳。D蛋入面本身有泡菜係入面,就咁食已經好好味,不過個餐有生菜包埋,可以包住D蛋同一陣D肉一齊食,諗起都爽。一邊食住前菜一邊望住出面個公園景,餐廳環境裝修幾靚,但識坐一定好似我咁同係卡位,望出去雖然係公園景,但夠光猛,心情都開心D!前菜都有幾款,我個人最LIKE就係個涼拌海帶,酸酸地,又開胃,食完一啖又忍唔住係咁再食!唔夠一陣店員就送左一大盤肉同菇上黎,我地兩個人都係叫特級牛市套餐。所以真係好豐富。由期係個霜降牛肉,真係好大塊好厚切。食落去個肉汁又,爽!跟住燒埋佢個五花肉,直接燒一燒兩面再剪成一條條。用支夾炒熟後製成生菜蛋肉包!果然自己整完再食真係有加成,係咁包,D生菜包曬又可以叫店員再加,爽!之
呢排心情差,好想瘋狂食肉,所以就搵埋個FD去左食韓燒。

之後另外兩重肉本身都有腌製過,好入味,完全唔使點醬。食曬D肉已經好飽受但最後食燒菇個時有驚喜!D菇既然燒完仲有好多汁,好正,好好味!