2017-12-08 845 瀏覽
Happy Friday 想食串燒同睇戲,合埋眼就篤左呢間試下,貪佢食完可以晌Element睇埋戲。環境一般,算係乾淨整齊咁。如果想食煙仲可以揀坐出面。但如果你係想靜靜地食餐飯就唔好黎呢頭喇,因為Element呢個平台,間間餐廳都可以坐出面,好多人都晌度飲酒食煙,咁兩杯落肚講野就梗係大聲D,再加埋D音樂…即使坐室內都感覺有少少喧鬧,但對我黎講就都可以接受既。至於食物種類,選擇就唔算多,但OK啦,要有既都會有,係唔會有驚喜囉。我就試左壽司、燒肉同串燒:壽司:食材都算新鮮,D飯又唔會好似連鎖店嗰D咁大舊….水平算係好過元氣/ 板長,同千兩嗰D差唔多啦。燒A3 西冷和牛:食落有少少煙韌,如果淋身少少就更好。不過熟既程度真係剛剛好Media Well~! 配埋佢個有少少柚子既醬汁,口感清新唔油膩,唔錯~!燒A5 和牛:價錢比上面個西冷平,味道係呢個仲好味D添~! 但千期千期唔好淨係食塊肉,一定要加埋D已經沾晒醬汁既洋蔥絲食~!! 因為當你食落去時,D醬汁同洋蔥本身既水份都出晒黎,令到和牛既感覺唔會乾爭爭咁,味道比淨係食肉來得豐富,值得推介 ~!串燒:叫左雞翼、牛舌、肝、雞脾柳、軟骨,食落味道就

我就試左壽司、燒肉同串燒:

燒A3 西冷和牛

燒 A5 和牛

串燒:叫左雞翼、牛舌、肝、雞脾柳、軟骨,食落味道就無乜特別。如果同渡船街重慶燒相比,當然佢個食材本身係好D,調味唔會濃到得D咸味/ 孜然粉味/ 七味粉味/ 辣粉味,但除此之外又唔可以算話好好味。不過佢個軟骨原來好得意,唔係普通雞軟骨咁咬落去淨係得爽爽聲,佢呢個仲會有D肉連住D軟骨,食落去又有肉,又有軟骨,都OK既。
燒軟骨
燒雞脾柳
燒肝
燒牛舌

價錢:以居酒屋黎講,仲要係晌Element,佢既價錢叫做中間 or 微微中間偏高啦。畢竟居酒屋不嬲價錢都唔係平,而且你都唔會Expect晌頂級商場既居酒屋收你一般價錢啦,係咪?

結論:一試勉強無妨,唔試亦唔會可惜。
燒雞翼
2017-12-01