2019-02-09 199 瀏覽
呢排食得有啲油膩諗住去食素中和下,見到呢間咁多人讚都想試左好耐機緣巧合下就試吓啦。入到去冇乜人唔使點等位,坐得都叫舒服。我同朋友叫左牛肝菌意式大麥飯,雜菜蟹餅同埋菠菜芝士西蘭花米型意粉。蟹餅: 個蛋黃醬幾香口唔會好辣,而且又唔會好多,感覺冇咁有罪惡感但係好似炸得有啲過火。菠菜米意粉:成餐飯最好食。第一次食呢一類型嘅意粉感覺好特別好似risotto。個醬汁做得幾好,唔會話好重芝士味感覺好膩,西蘭花配埋呢一個sauce係好食嘅,非常飽肚。牛肝菌麥飯:用煲仔形式上幾有趣。牛肝菌嘅份量都夠嘅但係個味道就唔夠出。而其他調味嘅配料就好香,令到成個麥飯粒粒都充滿着香濃嘅香草味不過個大麥飯有啲咬口所以好快飽。整體來講啲嘢食嘅醬汁會比較濃郁,而且份量都好夠,但係如果呢一個價錢配食物質素就好似差一啲。下次未必會再嚟寧願去試吓其他新野。
菠菜芝士西蘭花米型意粉

但係好似炸得有啲過火。

不過個大麥飯有啲咬口所以好快飽。

菠菜芝士西蘭花米型意粉