早兩日晏晝去左食呢間 #一生懸麵 🤤估唔到又幾正,唔怪之得咁多人幫襯啦😉平時行開都見好多人排隊,真係唔係浪得虛名👍店面面積唔算好大,但係都坐到10對左右既客人,而且入面係黃色燈光為主,有種莫名親切嘅溫暖感☺️至於Menu方面,選擇唔算多,只有五款沾麵、四款拉麵🍜及四款小食,但係足夠😉清湯海老沾麵麵質揀選左標準,所以軟硬適中☺️湯底雖然係清湯,但係入口非常濃郁,而且仲有勁多既櫻花蝦乾,望住已經覺得吸引🤭不過最正都係佢地嘅日式叉燒,入口口感唔會過軟及食油脂或者肥肉既感覺👍白湯豚骨拉麵🍜+溏心蛋、黑木耳囡囡揀左湯拉麵,湯底比較清,豚骨湯好好飲☺️佢呢個蛋控,仲另外加左蛋及木耳,認真為食🫣雞軟骨棒軟骨棒啖啖肉,又有少少軟骨爽硬口感🤤煎餃子餃子底層煎到非常香脆,而且肉質鮮嫩多汁,好好食😋📌 一生懸麵 (旺角)旺角通菜街73號地下#一生懸麵 #日式料理 #日式拉麵 #湯底濃郁 #沾麵推介 #拉麺推薦 #高質拉麵 #日式叉燒 #性價比高 #海老 #旺角美食 #旺角拉麵推介 #美食推介 #女人街美食 #通菜街美食

清湯海老沾麵

白湯豚骨拉麵🍜+溏心蛋、黑木耳

雞軟骨棒
軟骨棒啖啖肉,又有少少軟骨爽硬口感🤤

煎餃子
餃子底層煎到非常香脆,而且肉質鮮嫩多汁,好好食😋

📌 一生懸麵 (旺角)
旺角通菜街73號地下

2022-12-19