2020-01-21
今日晏晝同朋友試咗人生第一次嘅立食,即係個餐廳係唔會提供櫈,所以成程要企係到食!🤣我哋大概1:30去到,唔使等位。餐廳入面只有11-12個位,而其中5個係圍住主廚食,而我同朋友就係其中兩位,感覺好有趣!!😆由於我自己有某部份嘅魚生都唔食,所以就冇叫到omakase(廚師發板),叫咗個角切魚生丼飯,甜蝦壽司同埋北海道海膽壽司!角切魚生丼飯有甜蝦,三文魚,帆立貝,吞拿魚同埋鮪魚。甜蝦爽口清甜,吞拿魚腩入口即溶,而其他魚生都好新鮮,真係好好食!!而且佢嘅價錢只係$118,個人認為性價比非常高!😋😋😋另外叫咗嘅甜蝦壽司都係非常清甜可口,其中一樣主廚同我哋講嘅係佢地嘅壽司係會加咗少少芥辣,如果你本身唔鍾意食嘅可以同佢哋講聲!之後就到我好期待嘅北海道海膽壽司啦!!本身我嗌嘅係韓國海膽壽司,但係主廚同我地解釋韓國海膽本身重海水味所以比較鹹,而北海道嘅海膽就比較甜所以配壽司嘅話北海道嘅海膽會比較好啲。所以最後我決定轉咗食北海道海膽壽司!哇!!我可以講呢個北海道海膽係我人生食過最好食嘅海膽,食落去嘅感覺好新鮮,好鮮甜,而且冇苦澀味,吞咗落肚之後嗰陣海膽嘅甜味仲縈繞係我嘅喉嚨度!!!😍😍雖然佢係略貴($5
之後就到我好期待嘅北海道海膽壽司啦!!本身我嗌嘅係韓國海膽壽司,但係主廚同我地解釋韓國海膽本身重海水味所以比較鹹,而北海道嘅海膽就比較甜所以配壽司嘅話北海道嘅海膽會比較好啲。所以最後我決定轉咗食北海道海膽壽司!哇!!我可以講呢個北海道海膽係我人生食過最好食嘅海膽,食落去嘅感覺好新鮮,好鮮甜,而且冇苦澀味,吞咗落肚之後嗰陣海膽嘅甜味仲縈繞係我嘅喉嚨度!!!😍😍雖然佢係略貴($58),但係個人認為好值得試下!!
整體嚟講,食物非常好食,而且主廚好好人,佢嘅解釋都好仔細,埋單一個人都唔使$200(仲唔收加一添㗎!!!!)。我一定會返嚟再食過!!💛💛