2016-06-23 4469 瀏覽
一次過滿足唒三個願望今日想去食個日本放題,經過見到呢間板燒朗嘅易拉架,就上去試下,點知好有驚喜喎。除左日式放題,仲有埋燒烤,另外再送依家最潮嘅蒸氣火鍋,管直係一次滿足唒三個願望。點菜紙款式十分多,有十幾張,每一張有十多款選擇,加起來有差不多一百多款。另外還可以自選加88蚊吃幾款特別嘅食物。起初我都唔想加,但係見隔離枱加左,又好似幾責仔,都唔爭在嗰幾十蚊,一場嚟到試下。我地就燒烤先,先點幾個烤肉嚟試下。烤肉放出嚟好有高級嘅感覺,一件件放得好整齊,視覺效果十分好。每一款肉上面都配有不同的汁料。之後再試一下刺身,其本刺身選擇有10款,必食推薦為海老刺身,但如果加左88蚊就必選赤蝦同生蠔。非常大隻,比海老起碼大一倍,而且味道鮮甜。我一個人都食左5隻。。正!生蠔肉不算好肥美,但吃落味濃,鮮味重,再配上附有嘅汁料同檸檬汁,恰到好處。(亦是愛生蠔嘅人回本首選,哈哈)還點了些壽司,天婦羅,炸芝士年糕等等。全部味道不錯,真係花多眼亂。另一重點推薦係磯燒鮑魚,呢個真係超級超級有驚喜,又大隻又厚身。初頭以為要燒好耐先食得,點知店員解釋,話原來本身鮑魚已經用特別醬汁先炆好,再放進雪櫃,待食時取出。所以只需要烤
一次過滿足唒三個願望

另一重點推薦係磯燒鮑魚,呢個真係超級超級有驚喜,又大隻又厚身。初頭以為要燒好耐先食得,點知店員解釋,話原來本身鮑魚已經用特別醬汁先炆好,再放進雪櫃,待食時取出。所以只需要烤一下,令內外暖和就可以食,煮得太耐,反而會太un。(再窩心嘅係鮑魚內臟物已經預先的切走)
食完放題同燒烤後,雖然已經飽左7成,但又想再試一試蒸氣火鍋。燒烤後只需要同店員講換蒸氣火鍋,店員就會為你換上一個兩層嘅蒸氣火鍋
第一層就看見上面鋪了一層荷葉,蒸出來嘅味道非常香,令食物增添了一些荷香味,最驚喜嘅係原來下層並唔係清水,而係東瓜排骨湯。粥底火鍋就試得多,湯做底非常好想頭,湯滲入了海鮮嘅鮮味,十分好!食完嘢再飲一啖熱湯,正!
最後就是甜品,除了蛋糕外,還有一大櫃子嘅雪糕可以任取,真係十分滿足!而我就好奇地試了拒地做推薦嘅膠囊雪糕,起初睇介紹寫住又好食又好玩,搞到我一坐低就心思思想試。最後點了豆腐跟綠茶味,一杯另加十元。
原來就是一盒膠嘅雪糕放進他們專有嘅雪糕機上,一按制後,音樂就會響,之後雪糕就會慢慢嘅擠出來(如果擔心唔識整唔使怕,店員會好親切嘅從旁教你),真係好玩。

而味道呢。。。十分之正!豆腐雪糕有豆腐味,綠茶有綠茶味,哈哈。味道十分像真,質素十分之高,10蚊呢個價錢真係好值得試一下!

埋單600蚊唔使兩位,又可以一次滿足三個願望,嘢食質素高,飲品又任飲。另外生日或特定人數又有嘢送,真係超級超值!下次一定再去!