2016-06-23
一次過滿足唒三個願望今日想去食個日本放題,經過見到呢間板燒朗嘅易拉架,就上去試下,點知好有驚喜喎。除左日式放題,仲有埋燒烤,另外再送依家最潮嘅蒸氣火鍋,管直係一次滿足唒三個願望。點菜紙款式十分多,有十幾張,每一張有十多款選擇,加起來有差不多一百多款。另外還可以自選加88蚊吃幾款特別嘅食物。起初我都唔想加,但係見隔離枱加左,又好似幾責仔,都唔爭在嗰幾十蚊,一場嚟到試下。我地就燒烤先,先點幾個烤肉嚟試下。烤肉放出嚟好有高級嘅感覺,一件件放得好整齊,視覺效果十分好。每一款肉上面都配有不同的汁料。之後再試一下刺身,其本刺身選擇有10款,必食推薦為海老刺身,但如果加左88蚊就必選赤蝦同生蠔。非常大隻,比海老起碼大一倍,而且味道鮮甜。我一個人都食左5隻。。正!生蠔肉不算好肥美,但吃落味濃,鮮味重,再配上附有嘅汁料同檸檬汁,恰到好處。(亦是愛生蠔嘅人回本首選,哈哈)還點了些壽司,天婦羅,炸芝士年糕等等。全部味道不錯,真係花多眼亂。另一重點推薦係磯燒鮑魚,呢個真係超級超級有驚喜,又大隻又厚身。初頭以為要燒好耐先食得,點知店員解釋,話原來本身鮑魚已經用特別醬汁先炆好,再放進雪櫃,待食時取出。所以只需要烤
而味道呢。。。十分之正!豆腐雪糕有豆腐味,綠茶有綠茶味,哈哈。味道十分像真,質素十分之高,10蚊呢個價錢真係好值得試一下!
埋單600蚊唔使兩位,又可以一次滿足三個願望,嘢食質素高,飲品又任飲。另外生日或特定人數又有嘢送,真係超級超值!下次一定再去!