2019-07-07 3214 瀏覽
呢度好似時光倒流咁 充滿八九十年代嘅香港味道🇭🇰私心覺得非常適合想體會老香港情懷嘅朋友嚟影相打卡 因為大排檔、麻雀館、夜總會嘅場景都有 成個攝影棚咁😳唔止裝修 連Menu都好有大排檔風味😧 我哋兩個人叫咗四樣嘢加甜品 $500都唔使一眼睇晒叫咗啲乜先介紹兩款小食 沙薑雞腳同椒鹽白飯魚 兩個都係幾地道 而味道偏重嘅前菜😂 雖然話係前菜 但份量比我想像中大好多 大件夾抵食😱沙薑雞腳好入味 但略嫌唔夠腍 椒鹽白飯魚就真係好惹味 好適合佐酒 我同朋友都食唔停🙊紅燒乳鴿 又係一道好廣東嘅菜💁🏻‍♀️細個每次去酒樓我都會扭計要嗌 貪佢夠香脆又多汁 小朋友一定啱食🤓鐵板T骨薯仔 牛肉非常之腍 好似無筋咁 調味亦恰到好處 論味道係我全晚最鍾意幾一道菜🤭壓軸嘅甜品係菠蘿皮西米布甸 本來我哋想叫一客嘅 點知店員提醒我哋 原來可以點人頭份量$28😧 仲好因為我哋眼闊肚窄 點一份一定食唔晒🙊 菠蘿皮嘅西米布甸 其實連我都未試過 味道大家都想像到 係幾夾嘅 而且我鍾意佢個西米布甸唔會太甜 幾啱香港人口味👍🏻👍🏻👍🏻

一眼睇晒叫咗啲乜

• 菠蘿皮焗西米布甸