2021-08-15
💖星期日成家人出去食飯,假期打邊爐就最正🥰去元朗呢間鋪食野,入邊裝修好多中式元素,好有心思。員工態度好,一入座即刻幫手煲滾水洗碗筷。同埋會上埋豉油同各種配料,比食客整醬油碟。1⃣️玲瓏浮凸 花膠雞湯鍋(半隻)🐔 $288💖湯底揀咗花膠雞湯鍋,半隻份量都好大,花膠有成五、六大件,夠晒抵食👍員工會過嚟先幫手將花膠剪成細件,等滾左之後就可以先飲湯,之後再落雞件。2⃣️手切頂級安格斯牛肉🐂 $348💖餐牌好多選擇,我哋要咗安格斯牛肉。賣相好靚,切片好快煮熟,牛肉柔嫩,食多都唔膩。3⃣️滑捋捋三拼🦐 $168💖三拼包括手打蟹子蝦滑🦐、手打黑松露墨魚滑🦑同瑤柱乾貝滑。每份大概有五粒,全部都好彈牙。我個人最鍾意瑤柱干貝滑,同朋友或屋企人嚟食建議揀三拼,唔同喜好多啲選擇。4⃣️西班牙黑毛豬🐷 $128💖呢個幾驚喜,屋企人覺得好味。豬肉🐷口感鮮嫩,大件薄切唔會有肥油,配上豉油、辣椒醬同芝麻食唔錯。5⃣️羊肉片🐑 $98💖羊肉片價錢比其他肉抵,份量都唔錯,口感比其他肉類厚實。羊肉鮮香味濃厚,適合鍾意食羊嘅朋友。6⃣️友雜菜拼盤🥬 $68💖大大份有齊好多款蔬菜,包括蕃茄🍅、粟米🌽、黑木耳、蓮藕片、鮮淮山、生菜🥬、娃娃菜、油麥菜等等
1⃣️玲瓏浮凸 花膠雞湯鍋(半隻)🐔 $288
2⃣️手切頂級安格斯牛肉🐂 $348
3⃣️滑捋捋三拼🦐 $168
4⃣️西班牙黑毛豬🐷 $128
5⃣️羊肉片🐑 $98
6⃣️友雜菜拼盤🥬 $68
💖大大份有齊好多款蔬菜,包括蕃茄🍅、粟米🌽、黑木耳、蓮藕片、鮮淮山、生菜🥬、娃娃菜、油麥菜等等。我地四個人食都夠。
7⃣️蟶子皇(4隻) $188
💖海鮮選擇好多,要左4隻蟶子,大大隻夠晒鮮味,原汁原味食,唔配醬料最好。
8⃣️自家製足料竹蔗茅根🎋 $68
💖要咗一壺🫖竹蔗茅根,味道清甜,四個人share都得!
💖食物選擇好多,睇menu揀咗好耐😂下次可以黎試埋其他嘢。位置坐得闊落,隱私度高。餐廳有包廂,方便黎聚會。員工態度好好,仲會幫手洗碗碟同整湯底👍落元朗黎呢度食火鍋🍲唔錯,西鐵站同Yoho Mall行幾分鐘就到。