2019-08-21 76 瀏覽
去到新蒲崗,一家三口最鍾意都係食日本壽司加拉麵, 坐低各有各叫,我哋就叫咗下咁多嘢。 三色丼,吉列生蠔湯烏冬,海膽蒸蛋,整個枝豆,再加個香蔥吞拿魚腩丼,一碗火灸牛肉湯烏, 炸雞, 三杯雪糕一人一杯,豆腐雪糕,海鹽雪糕加個紅豆雪糕,呢餐飯我哋一家三口,落樓7舊水非常滿意!海膽蒸蛋呢個海膽擺喺蒸蛋上面,唔係熟㗎,所以係蒸完先至放上去,所以有冰火嘅感覺,因為有口感!炸雞件 炸雞睇落都冇乜特別,就入面呢清嫩可口,肉汁依然鎖喺入面,所以非常滿意!枝豆枝豆係太太特別指定動作,因為可以慢慢剝呀!三色丼 細細碗,一個係吞拿魚魚腩,一個海膽,一個海蟹肉 ,三個各有特色,手工唔錯 ,我唔一一介紹啦!你哋自己嚟試一試啦!必指定食。吉列生蠔湯烏冬 吉列生蠔另上,烏冬清湯,兩個加埋各有待色,送鬆厚軟脆,再加少少沙律醬,滋味好容易想像到,就係正一個字呀! 香蔥吞拿魚腩丼 呢個同三色丼嘅其中一個,係相似嘅不過係大碗啲,所以呢個係我哋叫多咗,但係唔好食就假嘅,都比我地食清光。火灸牛肉湯烏冬呢個烏冬牛肉就薄, 味道非常正,清湯烏冬一碗唔覺有咩味精嘅感覺,果然係日本精神, 食得飽人。 三杯雪豆腐雪糕必食 因為香港好少有,

海膽蒸蛋

炸雞件

枝豆
枝豆係太太特別指定動作,因為可以慢慢剝呀!

三色丼

吉列生蠔湯烏冬

香蔥吞拿魚腩丼

火灸牛肉湯烏冬

三杯雪

豆腐雪糕
必食 因為香港好少有,除咗日本餐廳,不過呢次太太點咗,我冇得食。

海鹽雪糕
今次我就揀咗雪鹽味,竟然係出乎意料,原來雪糕可以鹹鹹地,已經畀呢個海鹽取代咗豆腐雪糕啦,我只愛呀!

紅豆雪糕
阿仔揀咗紅豆雪糕,不過呢個我冇試過,所以唔知好唔好食,見佢個樣都好有滿足感,一定都唔錯嘅!

外賣送餐