2020-08-10 258 瀏覽
之前成日係網上見到人介紹依間蕃茄仔, 想試好耐啦, 今日收工係附近, 因為疫情關係冇得堂食, 就決定去買個外賣~好記得依度既番茄湯底好不得了, 話係用左30斤新鮮番茄, 洋葱, 蒜頭同埋其他香料, 熬足3至4小時再攪碎隔渣而成, 平時去茶記必食茄湯既我梗係即刻BOOKMARK左啦!去到店先知原來係一間小店, 座位都唔多, 簡潔企理。外賣PACKING唔錯, 夠穩陣, 番到屋企都冇出現漏/瀉既情況。特製安格斯牛肩胛番茄濃湯烏冬( +$8烏冬 +$8秋葵)打開包裝見到表面鋪滿牛肩胛, 牛肩胛大塊賣相吸引, 食落好濃郁牛香, 唔係普通貨色。主角蕃茄湯果然堅料, 湯頭濃稠度高, 入面仲保留左D茄蓉, 飲落味道天然, 好重番茄香, 烏冬係平時食開口感煙韌既稻庭烏冬, 表面沾滿湯頭, 另外自己加左煎香左既秋葵, 正! 秘製豬扒番茄濃湯上海麵秘製豬扒都好有驚喜, 睇賣相似係用燒既方式, 食落表面有焦香, 而且肉質出奇地彈牙軟嫩, 加分! 依個就揀番上海麵, 麵身較粗有少少波浪紋, 所以掛湯能力好強, 而且本身就係跟上海麵, 唔需要加錢, 配上依個咁濃郁既茄湯真係絕配。外賣既質素都令我咁滿意, 我相信

特製安格斯牛肩胛番茄濃湯烏冬( +$8烏冬 +$8秋葵)

秘製豬扒番茄濃湯上海麵

外賣既質素都令我咁滿意, 我相信堂食會更加更加好食, 疫情好轉一定會試下堂食, 再報告~
外賣自取