2018-06-19
試過度小月、程班長等等等等既台灣菜,今日終於黎食阿元來了因為地點太難搵了,8點係觀塘落車,行到9點先搵到但9點黎到就完全唔洗等位,落單到送餐既過程都好快。餐廳環境方面好有以前台灣既feel,劃分左火車站、戲院、雜貨店等主題。單睇設計方面都覺得花左好多心思,值得加分!到野食方面喇魯肉飯($29)、貢丸湯($20)特別欣賞佢既魯肉飯!魯肉都幾肥,多油,好香口。貢丸湯其實就冇乜特別覺得份量少,但呢個價錢就由佢啦。建議大家嗌翻多啲小食蚵仔煎($35)、塩酥雞($35)蚵仔煎啲蠔仔份量雖然少,但勝在大粒係第一次食蚵仔蠔會感覺到啲蠔仔係新鮮同有汁而塩酥雞個鹹味就岩岩好!冇炸到乾曬身,咬落仲有少少肉汁加埋件雞本身嫩,確實不錯!無論係野食定係環境都絕對值得一讚一定會再翻黎!不過提提大家,紙巾係要另外比錢。同埋滿$200先可以用信用卡、Apple Pay等等等等。同女朋友一心諗住用apply pay比,點知唔過$200差啲唔夠錢比要留低洗碗。。。
餐廳環境方面
到野食方面喇
魯肉飯($29)、貢丸湯($20)
蚵仔煎、塩酥雞
蚵仔煎($35)、塩酥雞($35)
無論係野食定係環境都絕對值得一讚一定會再翻黎!
魯肉飯