2010-03-28 77 瀏覽
好奇怪既一間餐廳。因為之前去過一次,食過佢 D 雞腳,覺得幾好,所以就算食飽飯都好想去食下佢 D 雞腳。順手俾朋友試下佢 D 酸辣粉。但係酸辣粉:係碗麵既上面有一層好厚既油,比火麻仁還要滑大腸。過喊既湯,食到幾次應該要檢查下個腎。大辣都吾辣,佢最辣都雖然係大辣但都幾吾辣,想食辣的話,你會失望。問老闆點解,老闆娘話4川菜係食香吾係食辣,可惜既係我吾覺得特別香,只係好喊同好油,作為4川菜黎講,辣既程度不合格於叫做4川菜。所以最後只係食左幾啖就走。至於隔離台就話佢 D 啤油有垃圾味,不過我冇飲過,只係轉述。環境:樓上樓下同出面。由於佢有得打邊爐,而你吾係太想成身味,咁就盡量坐出面。地方骯髒,比大排檔還要差。所謂既入面就只不過係一間屋入面放D tables,冇防火設施,如果打打下邊爐著火都吾出其。佢吾會理D 客係咪食煙,所以對吸煙者係個好地方,對吾吸煙既食客就揀揀位先。服務:雖然佢大部野都冇骨,但D 人講野有骨。幫襯得少會俾人串啤。揀位坐又會比人話。拎個盒外賣就話你麻煩。想要條匙更都係自己去拎。俾錢個刻重要串多你一獲。好既係佢冇強收服務費,吾係你都俾得吾甘心。我諗呢間野都幾吾憂做。價錢:小炒價
好奇怪既一間餐廳。

但係酸辣粉:
係碗麵既上面有一層好厚既油,比火麻仁還要滑大腸。
過喊既湯,食到幾次應該要檢查下個腎。
所以最後只係食左幾啖就走。

環境:
樓上樓下同出面。
由於佢有得打邊爐,而你吾係太想成身味,咁就盡量坐出面。

服務:
雖然佢大部野都冇骨,但D 人講野有骨。
幫襯得少會俾人串啤。
揀位坐又會比人話。
拎個盒外賣就話你麻煩。
想要條匙更都係自己去拎。
俾錢個刻重要串多你一獲。
好既係佢冇強收服務費,吾係你都俾得吾甘心。
我諗呢間野都幾吾憂做。

價錢:
小炒價錢同大排擋差不多,但就細碟D。
但以食物質素黎講,一般,不過不失,係有D 過油。
同區差吾多既食物應該比佢更抵食。

總結:
如果世界只剩佢一間餐廳,我諗為我會以後自己煮。
2010-03-27
$47 (宵夜)
  • 雞腳