餐廳: 翠玉軒
資訊:

2019-07-18 8192 瀏覽
因為申請了AE信用卡 ,所以打算試下d平時唔會去食既貴中菜😂😂 ,雖然有40%off 但埋單仍然好貴。我地只係叫左兩款湯 、一個虎蝦河粉 、兩壺茶,折左都要四百幾蚊 😮😮!不過老實講所有嘢包括食物、茶 、服務,都真係好好 ,只可以怪自己唔係有錢人啦 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️⋯⋯1️⃣生拆蟹鉗竹笙湯:先講講呢個由店員推介既湯 隻蟹鉗好吸睛 ,一黎到即刻咬啖先 ,好鮮甜 ,店員話唔係日日有 ,係用新鮮肉蟹鉗 ;唔好見個湯清澈見底 ,其實係用雞湯煮竹笙 ,十分十分濃郁 。店員話所有湯都係0⃣️味精!2️⃣松茸海螺燉土雞:呢個湯好得意 ,係個中式紫砂茶壺裝著😂 ,每次好似飲茶咁倒出黎 ,慢慢品嚐湯味 ,雖然一個湯無上面嘅蟹鉗湯咁濃 ,但係如果係無對比既情況下都已經好濃郁架啦 。3️⃣鳳脂花雕蒸虎蝦配灼河:呢個真係好正 ,虎蝦大隻彈牙 ,仲有好多蝦膏🤤🤤 !河粉同埋蛋花都非常滑嘟嘟 ,每條都充滿左花雕既酒香 、虎蝦既鮮甜 ❤️❤️!4️⃣茶原來無40%off架 。我地分別叫左壺極品碧螺春同埋春黃菊 ,用玻璃壺裝著 ,望著茶色漸黃漸濃都幾治癒 ,而且好貼心咁下面放著蠟燭 ,讓茶時刻保持暖暖的溫度。老實講我地呢d小市民都係因為有信

老實講我地呢d小市民都係因為有信用卡優惠先會黎食,如果要比正價應該就唔會黎啦 ,無咁多錢😅。

2019-07-16
用餐優惠